Followers

Friday, September 11, 2009

SuDaH 21 HaRi KiTa BeRpUaSa...

Hai semua..hari nie aku berbuka ala kadar jek..
hari raya semakin hampir,semakinlah bzy daku jawabnye..
korang pun samakn...menguih n membiskutlah kita yek....
masak pun simple jek,hari nie xbeli kuih..
tp beli kek jek..wakakakaka..
jom skodeng!!

ikan kembung masak asam pedas...seeeeppp!!sedapnye,lagi2 bubuh bawang goreng sikit.....


sawi goreng belacan....siap masak jek p ambik anak sekolah..si abang ngadu..dia cakap cikgu suh minum jus orange bg mengelakkan selsema...kekekeke...adoiyaii...macam2!nk mintak tu ada2 jek ,selalunya macam tulah..suka guna nama cikgu...dia tau,kalau xguna nama cikgu nanti xdapat wakakakaka...aku pun p lah kedai kek classic nk belikn dia jus orange yg dia maksudkan..


itu dia jus yang dimaksudkannye....so aku belilah 2 perisa, orange n mixed white grape aloe vera...nielah minuman berbuka kita orang...sedaplah air minuman campuran anggur putih aloe vera tu..my febret benonya...heeeee..sedap aku suka beli jenama nie "peel fresh...." MariGold....

Aku ingat beli air jek....rupa2nye dia mintak mini kek plak...pilih punya pilih aku beli 3 jenis jek..beli bebanyak t sape nk makan..kek mini pun jdlah...besau2 kang membazir plak...nk tengok ke??..ok aku bg pic dekat2 sikit eh....heeeee,saje lah tu....satu rm2.50 tuu!

mouse chocolate cake...rasa chocolate dia jgn citer ar...mabelesss!


tiramitsu cake...adoiii,sedaplah...x terkata beb!!cream dia tu...rasa2 nescafe gitu..


blue berry cake....ya ampunnn!!nie lg sodap!!uwaaaaa..nie makin menambahkan lagi berat badanku yang semakin memberat nie..wakakakaka...ko no lah....dh melantak semua nei kasi licin....ada lagi yang anak2 aku korek kt peti ais tu,boleh plak derang ingat.....nk tau ape??


RAINBOW!!!!....adoiii,senak perot melayan derang nie....kalau derang nk makan camtu jek xpelah..nie x!!siap kecek aku punya sugar raice lg!!...pehhhh....selera besau lah pulok!..nk x nk kena gk bagi..si nisha dh tertonggeng2 merajuk nk makan aiskrim bubuh sugar raice..mmmmmmm..kesabaran jelah...

panjang akal anak2 kn...tau2 jek menda tu lagi sedap kalau bubuh suger raice....naseb menda lain dia x nampak...kalau dia nampak yg cekelat2 tu lagi haru aku....lom wt kuihnya lagi dh luak...

Hahahaha..nie n3 kalau tengok esok..alamatlah....melelehhhh...hehehe,,oklah...jp lg nk ke dapur..menguih membiskut plak....uwaaaaaa...wt sowang2 lak tu....huuuuuuu....oklah..nk nangis pun xguna kn....okey!!baibai!!

12 comments:

  1. alahai akak... sedapnyer kek2 tu.....

    ReplyDelete
  2. wahh....sedap nye kek tu kak oiii~

    ni klau mkn bnyk2 makin up la gula dlm bdan kite ni haha~

    pndai ank akk...tau aje ape benda boleh taruk ats ice cream tu ek hehe...

    ReplyDelete
  3. ooo..beli kek ye...nt la i beli gak...lama dh x g classic tu..
    bijak ank2 mak uda ye...tu msti ibu beli skit je colour rice tu.. xpe..mak uda smlm bli bnyk...nt mak uda bg free...hik3

    weh!!smngat raya wehhh..kata x de mood raya..:P

    ReplyDelete
  4. salam dan selamat hari raya dari cm,maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  5. Beshnya tgk sume2 nih.
    Hr ni, utk buka puasa yg ke 22 makan apa lak?
    he2. pstikn hupdate slps ini.

    ReplyDelete
  6. salam sobat
    waduh makanannya bikin selera semua nich,,,
    ngga terasa ya sebentar lagi hari kemenangan tiba.

    ada AWARD sederhana untuk sobat,mohon diterima ya,,di blog NURANURANIKU,sahabat lama di ALJUBAIL.S.A,trims.

    ReplyDelete
  7. kak,,,
    sedapnyer nengok,,,
    huhuhuhu,,,

    ReplyDelete
  8. kek2 tsebot sangat2 menguji iman..huarrggghh lapaq

    ReplyDelete
  9. buat terliur je masuk sini..hehe...pegi la umh aku..ada ucapan n kad raya utk ko...jgn lupa tau...posmen dah cuti raya..

    ReplyDelete
  10. aduhaiiii
    xleh thn tgk kek ngn aiskrim
    mengidam ttbe..haha
    akak, duit raya ade?sy x kawin lg..haha :p

    ReplyDelete
  11. Salam k c-idah.. wah cedapnye aiskem2 tu.. akak, lame tak update.. bz, ntuk persiapan ghaye eh.. akak de kad ghaye ntuk akak tau. jika sudi, mai dtg amik.. (^__^)

    ReplyDelete